Servei de consultoria
Servei de consultoria per a la indústria alimentària i minoristes d’alimentació:
- Disseny i implantació de plans d’autocontrol basats en el sistema d’APPCC (Anàlisi de Perills i Punts de Control Crític). L’APPCC és un sistema preventiu que permet identificar, avaluar i controlar perills significatius per a la innocuïtat dels aliments. Gràcies a la seva sistemàtica i al seu rigor científic, ha esdevingut una eina indiscutible pel control d’aquells perills que poden aparèixer al llarg de la cadena alimentària i està reconegut internacionalment.
- Prerequisits:
- Pla de control de l’aigua
- Pla de neteja i desinfecció
- Pla de control de plagues i altres animals indesitjables
- Pla de formació i capacitació del personal en seguretat alimentària
- Pla de control dels proveïdors
- Pla de traçabilitat
- Pla de control de temperatures
- Pla de manteniment d’instal·lacions i equipaments
- Pla de control dels al·lèrgens
- Pla de control de residus i subproductes
- Pla d’APPCC:
- Elaboració i comprovació in situ dels diagrames de flux
- Quadres de gestió amb estudi de perills i mesures preventives
- Implantació de normes GFSI (BRC, IFS, FSSC 22000).
- Revisió de l’etiquetatge a la normativa vigent.
- Elaboració de fitxes tècniques i escandalls de producte.
- Estudi de processos de treball i optimització dels fluxes.
- Plans de food defense.
- Food fraud i plans de mitigació.
- Tràmits d’inscripció al registre sanitari d’indústries alimentàries (RSIPAC/RGSEAA) i redacció de memòries descriptives d’activitat.