Servei de consultoria

Servei de consultoria per a la indústria alimentària i minoristes d’alimentació:

  • Disseny i implantació de plans d’autocontrol basats en el sistema d’APPCC (Anàlisi de Perills i Punts de Control Crític). L’APPCC és un sistema preventiu que permet identificar, avaluar i controlar perills significatius per a la innocuïtat dels aliments. Gràcies a la seva sistemàtica i al seu rigor científic, ha esdevingut una eina indiscutible pel control d’aquells perills que poden aparèixer al llarg de la cadena alimentària i està reconegut internacionalment.
  • Prerequisits:
    • Pla de control de l’aigua
    • Pla de neteja i desinfecció
    • Pla de control de plagues i altres animals indesitjables
    • Pla de formació i capacitació del personal en seguretat alimentària
    • Pla de control dels proveïdors
    • Pla de traçabilitat
    • Pla de control de temperatures
    • Pla de manteniment d’instal·lacions i equipaments
    • Pla de control dels al·lèrgens
    • Pla de control de residus i subproductes
  • Pla d’APPCC:
    • Elaboració i comprovació in situ dels diagrames de flux
    • Quadres de gestió amb estudi de perills i mesures preventives
  • Implantació de normes GFSI (BRC, IFS, FSSC 22000).
  • Revisió de l’etiquetatge a la normativa vigent.
  • Elaboració de fitxes tècniques i escandalls de producte.
  • Estudi de processos de treball i optimització dels fluxes.
  • Plans de food defense.
  • Food fraud i plans de mitigació.
  • Tràmits d’inscripció al registre sanitari d’indústries alimentàries (RSIPAC/RGSEAA) i redacció de memòries descriptives d’activitat.